top of page
  • Maria Brønden

10 skridt til at have det nemmere socialt - og overvinde angst

Updated: Mar 19


At overvinde social angst er en udfordrende, men givende rejse mod personlig vækst og trivsel. Måske har du længe ønsket at frigøre dig fra sociale bekymringer og nyde mere ubesværet interaktion med andre.


Dette 10-trins program er skræddersyet til at guide dig igennem en progressiv og støttende proces, der hjælper dig med at tackle og overvinde social angst. Uanset om du ønsker at styrke dine sociale færdigheder, opbygge selvtillid eller simpelthen føle dig mere afslappet i sociale situationer, er disse trin designet til at være en ressourcefuld ledsager på din vej mod et mere trygt og glædeligt socialt liv.


Lad os sammen påbegynde rejsen mod at overkomme social angst og skabe en positiv forandring i dit liv. 



  1. Drop tankerne om, at andre dømmer dig – folk er optaget af dem selv og hvad de selv er i gang med.

  2. Forstå hvorfor nogle mennesker er kritiske: de, der er mest kritiske, er allermest kritiske overfor dem selv: svar dem evt. med: ”gud, jeg har lige læst at kritiske mennesker ofte ikke glade, fordi de er mest kritiske overfor dem selv”

  3. Ros! Dig selv og andre: glade mennesker roser, triste mennesker kritiserer. Hjernen skal gerne skubbes til hver dag for at holde sig frisk, så det er da et godt valg at skubbe den i en positiv retning.

  4. Tag ikke negative ord og bemærkninger ind: du har faktisk et valg om du vil lade andres negative ord komme ind – læs gerne nr. 2 igen.

  5. Stop med at søge andres accept: det menneske, hvis mening om dig der er vigtigst, er … DIN! Så skab en god mening om dig selv – læs gerne nr. 3 igen.

  6. Vær meget bevidst om hvordan du taler til dig selv: når du taler grimt til dig selv, er det faktisk et overgreb mod dig selv. Ville du tale sådan til din bedste ven? Nej vel, for så var I nok ikke længere bedste venner 😉

  7. Udvikl modstandskraft: vær en hoppebold! Hop tilbage fra skuffelser og nederlag – lær fra dem i stedet for at ærgres over dem.

  8. Sammenlign dig ikke med andre: der er ingen andre som dig, og du skal ikke være som de andre – hvis du ikke er dig selv, hvem skal du så være…de andre er jo taget – og læs gerne nr. 1 igen.

  9. Forstå, at ingen er perfekte! Stræb ikke efter at være det – vi er heldigvis alle sammen fyldt med skår: find dem dine skår passer med.

  10. Vid at du er det værd! F*** janteloven – skriv din egen Lov 😊



Har du brug for hjælp alligevel, så ræk ud, så skal jeg hjælpe med at reinstallere dit selvværd. For husk; du er født med selvværd - ellers havde du ikke grædt som baby, når nogen lagde dig fra sig: du vidste du var værd at elske og passe på.


Så har vi alle fået hak i snuden undervejs i livet, der giver de skår der…men det kan heldigvis limes sammen igen <3.

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Kontaktoplysninger: 

E-mail: maria@wiechmann.dk
Telefon nr.: +45 40 37 06 75

 

Kom tidligst 5 minutter før samtalen for ikke at forstyrre igangværende samtaler i klinikken. 

 

Praktisk information: 

Ved booking bedes du udfylde samtykkeerklæring og medbringe til første session. 
Læs gerne mine betingelser inden du booker. 
Læs vores privatlivs politik

  • LinkedIn

The Well Praxis v/ Maria Wiechmann Brønden

Terapi til erhverv og private

Egholmvej 9

4220 Korsør - DK

© 2024 / Maria Brønden

bottom of page