top of page
  • Maria Brønden

7 veje for den gode leder

Updated: Apr 2


For at være en god leder er det afgørende at navigere effektivt gennem forskellige udfordringer og situationer. Lad mig give dig syv smutveje til succes som en dygtig leder:

Hav styr på din kommunikation: Vær klar og tydelig i dine budskaber og lyt aktivt til feedback fra dit team - sig til og med "tak".


Vær en rollemodel: Vis integritet, ansvarlighed og etisk adfærd for at inspirere andre - og husk det lille, men magiske, "undskyld" når noget glipper.


Uddeleger ansvar passende: støt dine medarbejdere i at nå deres potentiale. Når de det ikke, så spørg hvad I sammen skal justere i næste opgave.


Skab et miljø, der fremmer motivation og engagement hos dine medarbejdere: inddrag dem i de beslutniger de rent faktisk har indflydelse på.


Træf velovervejede beslutninger baseret på data og rådgivning fra relevante personer - og kan du ikke bruge deres input, så forklar hvorfor (ellers har de ikke lyst til at bidrage en anden gang).


Håndter konflikter proaktivt og konstruktivt for at opretholde et positivt arbejdsmiljø. Og når konflikter alligevel opstår, for det gør de når mennesker er sammen, så arbejd inden med din egen mulige konfliktskyhed.


Søg kontinuerligt læring og udvikling, både personligt og for din organisation. Her er eks. MUS gode at holde...og din egen LUS.


Ved at følge disse veje kan du styrke dine ledelsesevner og lede dit team mod succes og effektivitet. Det er lettere sagt end gjort, men øvelse gør som bekendt mester. Og husk; en orkesterleder kan jo ikke nødvendigvis selv spille alle instrumenterne - men h*n ved hvordan man får dem til at spille (godt) sammen...

11 views0 comments

Comments


bottom of page