top of page
  • Maria Brønden

Hvis du ikke justerer det – så vælger du det.

Updated: Mar 11


“Sådan har det altid været”. “Det går som det plejer”. “Vi har det fint nok”. Kan du genkende tankerne? Eller måske er det til og med svar du giver, når nogen spørger dig om hvordan I har det, dig og din partner...som en gang var din udkårne.


Mange af os oplever at glide gennem tilværelsen, uden at være bevidste om, at vi faktisk i langt de fleste tilfælde har et valg.


Valget om hvilken slags mad vi vil spise, hvilket tøj vi vil have, hvem vi vil se - det er de oplagte valg. Men vi har også valget om

●     hvilken morgen vi vil have

●     hvordan vores krop skal se ud

●     hvilket liv, vi i virkeligheden ønsker for os selv.


“Arhh”, tænker du måske, “har vi nu også det”? Ja. Magten ligger i at blive bevidst om det. Når det sker, så tager du kontrollen tilbage over dine valg - de er ikke længere blot vaner, men konkrete handlinger du kan justere.


Et tænkt, men realistisk scenarie: uret ringer, du snoozer, kommer lidt for sent op. Ungerne vil ikke vækkes, I er løbet tør for deres yndlingsmorgenmad. Du bander inde i dig selv over din partner ikke har købt ind. I øvrigt har h*n heller ikke sat kaffe over. Får snerret ad både denne og børnene, inden I alle er for sent ude af døren. Igen.


Indtil nu har du ikke justeret det - og du har dermed valgt det. Skal mange af dine morgener gentage sig og følge et lignende billede? Eller vil du tage kontrollen og gøre noget andet?


Et andet tænkt, men lige så realistisk scenarie: uret ringer, ti minutter tidligere end normalt. Du vågner, kysser din udkårne godmorgen. Giver ungerne fem minutters heads up på, at der er morgenmad sammen om lidt. Du sætter kaffen over, tager styrtbadet. Spiser morgenmad med familien, inden I siger farvel i døråbningen.


Du kan sætte hverdagens episoder ind - du kan helt sikkert selv komme på endnu mere genkendelige eksempler på noget, du ikke synes fungerer optimalt.


Til hver af dine eksempler gælder: vælger du det? eller justerer du det?

46 views0 comments

Kontaktoplysninger: 

E-mail: maria@wiechmann.dk
Telefon nr.: +45 40 37 06 75

 

Kom tidligst 5 minutter før samtalen for ikke at forstyrre igangværende samtaler i klinikken. 

 

Praktisk information: 

Ved booking bedes du udfylde samtykkeerklæring og medbringe til første session. 
Læs gerne mine betingelser inden du booker. 
Læs vores privatlivs politik

  • LinkedIn

The Well Praxis v/ Maria Wiechmann Brønden

Terapi til erhverv og private

Egholmvej 9

4220 Korsør - DK

© 2024 / Maria Brønden

bottom of page