top of page
  • Maria Brønden

Juster dine vaner og opjuster dit selvværd.

Updated: Apr 2

Velkommen til denne guide, der tager udgangspunkt i at forstå, udforske og justere vores vaner og selvværd for at skabe en positiv forandring i vores liv.


Lad os udforske nogle nøglepunkter og praktiske tips:


  1. Fokus og Virkelighed: Hjernen er slet ikke så kompleks på nogle områder: den lever på vaner, gentagelser og automatiserede processer – vi har masser af gode vaner og så har vi nogle, vi med fordel kan justere. Det er påvist at folk med lyse sind lever bedre og længere.

    1. Det, jeg fokuserer på, bliver min virkelighed.

    2. Øv dig i at se med taknemmelighed og glæde for at skabe en positiv virkelighed.

  2. Søvnkvalitet: Søvn spiller en afgørende rolle i vores fysiske og mentale helbred. Det er derfor vigtigt, at du tager hånd om din søvn. Skab optimale betingelser for en god nattesøvn, herunder et roligt soveværelse og en regelmæssig søvnplan. Begræns koffein og alkohol, og indfør afslapning før sengetid med læsning eller meditation. Optimal søvn og søvnkvalitet påvirker blandt andet: a. Mental Funktion:

  • Søvn er afgørende for optimal mental funktion. Det påvirker kognitive processer som koncentration, hukommelse, problemløsning og beslutningstagning. b. Emotionel Regulering:

  • Søvn er knyttet til følelsesmæssig stabilitet. Mangel på søvn kan forstyrre humør og øge risikoen for angst og depression. c. Hormonregulering:

  • Søvn påvirker reguleringen af ​​vigtige hormoner, herunder dem, der styrer appetit, vægt og stress. Uregelmæssig søvn kan bidrage til hormonel ubalance. Konsulter en specialist ved vedvarende søvnproblemer: Hvis du oplever vedvarende søvnproblemer, såsom søvnløshed eller søvnapnø, skal du søge hjælp fra en læge eller søvn specialist for at få en passende diagnose og/eller behandling.​ 3. Sociale Interaktioner:

  • Kommuniker åbent med andre om dine behov og følelser. Skab trygge rammer for samtaler og vær åben over for at dele og lytte. Fastsætning af Grænser:

  • Lær at sætte sunde grænser i dine relationer. Fortæl andre, hvad du har brug for, og vær åben for at bede om støtte, når det er nødvendigt. 4. Tid til Refleksion:

  • Planlæg faste tidspunkter for refleksion og kommunikation med dig selv eller andre. Dette kan hjælpe med at håndtere forandringer og fremhæve det positive. Håndtering af Bekymringer:

  • Forstå, at bekymringer om, hvad andre tænker, ofte er overdrevne. De fleste fokuserer på deres eget liv. Øv dig i at lade negativitet fylde mindre af din opmærksomhed. 5. Samvær:

  • Fastlæg regelmæssige tidspunkter for sociale aktiviteter. Dette skaber stabilitet og muliggør positive interaktioner. Accept af Forandringer:

  • Forandringer er en naturlig del af livet. Arbejd på at håndtere dem konstruktivt og bed om hjælp, når det er nødvendigt. Fokus på Glæde og Taknemmelighed:

  • Omgiv dig med positive historier og skab en bevidsthed om at tilvælge glæde, taknemmelighed og det positive. Dette bidrager til et sundere selvværd og en positiv livskvalitet.


Disse trin udgør grundlaget for at justere vaner og opjustere selvværd. Lad dem guide dig på rejsen mod et mere tilfredsstillende og givende liv.

24 views0 comments

Kontaktoplysninger: 

E-mail: maria@wiechmann.dk
Telefon nr.: +45 40 37 06 75

 

Kom tidligst 5 minutter før samtalen for ikke at forstyrre igangværende samtaler i klinikken. 

 

Praktisk information: 

Ved booking bedes du udfylde samtykkeerklæring og medbringe til første session. 
Læs gerne mine betingelser inden du booker. 
Læs vores privatlivs politik

  • LinkedIn

The Well Praxis v/ Maria Wiechmann Brønden

Terapi til erhverv og private

Egholmvej 9

4220 Korsør - DK

© 2024 / Maria Brønden

bottom of page